Nieuws uit de groepen

Sinterklaas bezoekt school ondanks pech onderweg

5 december 2023

Bakfiets in actie

In een zinderende aankomst op Kindcentrum Emma, heeft Sinterklaas gisteren met zijn gevolg de onderbouw bezocht, ondanks een aanvankelijke tegenvaller onderweg. De goedheiligman kreeg pech met zijn vertrouwde schimmel, maar gelukkig sprong de politiepiet in de bres.

Met een hartverwarmend gebaar leende een attente ouder een bakfiets uit, waarmee de politiepiet Sinterklaas ophaalde en veilig naar school bracht. Eenmaal op het schoolplein arriveerde de Sint met drie vrolijke pieten, die samen met hem de onderbouw bezochten.

De kinderen waren uitzonderlijk braaf en niemand hoefde mee in de zak naar Spanje. Het feestelijke bezoek verliep zonder enige wanklank, en de kinderen genoten volop van de Sinterklaassfeer.

Kindcentrum Emma staat bekend om zijn betrokkenheid en creativiteit, waarbij het welzijn van de kinderen voorop staat. Dit warme welkom voor Sinterklaas is een levendig voorbeeld van de gemeenschapsgeest die de school kenmerkt. 

Nieuw logo

01 juni 2023

EMMA LOGO Blok kindcentrum Emma.png

De start van het nieuwe schooljaar stond ook in het teken van onze nieuwe naam met logo. Voortaan heten wij Kindcentrum Emma. Hiermee geven wij uitdrukking aan het feit dat wij naast de Emmaschool ook een peuterspeelzaal en bso aanbieden. U kunt uw kind dus tegenwoordig ook buiten schooltijd laten opvangen. 

In het logo herkent u misschien het koninklijke element, de kroon. Een verwijzing naar koningin Emma. Daarnaast wilden wij met de drie poppetjes laten zien dat Kindcentrum Emma naast onderwijs ook een bso en peuterspeelzaal aanbiedt. Uiteraard staat het ook symbool voor de verbondenheid die wij op school nastreven. De oranje punt is een verwijzing naar ons oude logo, waarin de kleur oranje centraal stond. 

Voorleesdagen

25 januari 2023

De voorleesdagen zijn gestart. In groep 4 kwam er een moeder voorlezen. Er werd ademloos geluisterd. De komende dagen zullen in meerdere groepen activiteiten plaatsvinden rondom voorlezen.

Wist u dat voorlezen heel goed is voor de ontwikkeling van uw kind? Zo leren kinderen beter luisteren, oefenen ze met concentreren en draagt het bij aan de ontwikkeling van het taalgevoel, taalbegrip en de woordenschat. 

Kerstviering

22 december 2022

Op donderdag 22 december was de jaarlijkse kerstviering in de Hillegondakerk. Alle groepen hadden een lied voorbereid om te zingen. Tussendoor mochten we kijken en luisteren naar het kerstverhaal met de Zandtovenaar. Wat een prachtige viering! Fijne dagen gewenst!

Meer lezen? Klik hier.

Kerst in de klassen

8 december 2022

Sinterklaas is nog maar net het land uit, maar de school is al in kerstsfeer. De gangen zijn versierd en de kerstbomen zijn opgezet. In de klassen hangen lichtjes, wordt het prachtige kerstverhaal verteld en gelezen en knutselen de kinderen extra versieringen.

Sinterklaas op school

5 december 2022

Vanmorgen vroeg verzamelden we bij het hoofdgebouw om Sint en zijn pieten op te wachten. Tijdens het zingen hoorden we geluiden van een helikopter. Omdat Sinterklaas niet voor de school kon landen, werd hij het laatste stukje met de shovel gebracht en konden wij hem welkom heten op school. De kinderen uit groep 1 tot en met 4 mochten bij Sinterklaas langs. In de andere groepen werden de surprises uitgepakt en kwamen de pieten met mooie cadeaus langs. 

Depot

17 november 2022

De groepen 7 en 8 zijn de afgelopen week in het depot van het Boijmans van Beuningenmuseum geweest. Alleen het gebouw maakte al veel indruk. Na een korte rondleiding moesten de kinderen een kunstwerk beschrijven. Aan een ander groepje de taak om het juiste kunstwerk te herkennen. Het was ontzettend leuk!

Reptielen

17 november 2022

De kinderen van groep 5 kregen op de kinderboerderij een les met als thema: reptiel of amfibie? Na wat uitleg over de verschillen gingen de kinderen op onderzoek uit. Sommige dieren mochten zelfs vastgehouden worden. Spannend!

Herfst

4 november 2022

De kleuters speelden met de blaadjes. Wat is de herfst toch leuk!

Voorleeswedstrijd

17 oktober 2022

Tijdens de kinderboekenweek zijn er twee voorleeswedstrijden geweest. Eén voor groep 3,4 en 5 en één voor groep 6,7 en 8. Uit alle klassen was er één vertegenwoordiger. Bij beide wedstrijden was het enorm spannend wie er zou winnen. Iedere deelnemer kreeg een mooi oorkonde. De winnaars, gekozen door een vakjury, kregen een mooie prijs.

Boekenmarkt

5 oktober 2022

De kinderboekenweek is geopend! Om goed van start te gaan, hebben we het lied van de kinderboekenweek met elkaar gezongen op het plein. Na schooltijd was er een boekenmarkt, waarbij de kinderen uit groep 5 tot en met 8 boeken mocht verkopen. Het was een groot succes!

De Muziekdokters

30 september 2022

De kinderen van de groepen 7 en 8 zijn naar een interactieve voorstelling van de Muziekdokters geweest. Na een ritje met de tram, kwamen ze aan bij het WMDC. We hebben geproefd aan verschillende muziekstijlen en mochten ook zelf op het podium om mee te doen. Een hele toffe, muzikale ochtend.

Het nieuwe schooljaar gaat  beginnen!

19 augustus 2022

Het nieuwe schooljaar gaat beginnen. Alle juffen en meesters zwaaien de kinderen tegemoet!

Klankenkaravaan

9 juni 2022

Donderdag 9 juni kregen wij een workshop van de klankenkaravaan. Gedurende de dag kwam er in elke groep iemand langs om ons bodybeats en een ritme met een boomwhacker te leren. Aan het eind van de schooldag hebben we met de hele school een opvoering gehad op het Indianenveld. 
Wat was het leuk!

Koningsspelen

22 april 2022

Op vrijdag 22 april hebben we de verjaardag van de koning gevierd met fantastische Koningsspelen. Er waren verschillende spellen en sporten om uit te proberen. In de middag kregen we verschillende workshops. Een gezellige dag!

Inspirerend tekenen

16 februari 2022

De leerlingen van groep 8 kregen vandaag een tekenles van hun klasgenoten. De inspirerende quotes hebben een mooie plek in de klas.

Nationale voorleesdagen

28 januari 2022

De afgelopen dagen hebben we op school stilgestaan bij de nationale voorleesdagen. Er werd voorgelezen door de juffen en meesters, maar ook door ouders en opa's en oma's via filmpjes. In groep 5 was er een leuke crea-opdracht over het themaboek: Maar eerst ving ik een monster.

Kerstkaarten bezorgen

17 december 2021

De afgelopen dagen gingen alle groepen op pad met hun zelfgemaakte kerstkaarten. Deze kaarten hebben we bezorgd bij de buurtbewoners. 

Knutselen

30 november 2021

Sinterklaas is weer in het land. Hoog tijd om de klassen ook mooi te versieren! In groep 3 hebben de kinderen mooie stoomboten geverfd. Vervolgens zijn er mooie Pietjes geknutseld voor op de stoomboot. Wat zijn ze mooi geworden!

Romeinen

19 november 2021

De kinderen in groep 5 hebben de afgelopen weken met geschiedenis gewerkt over de Romeinen. Hier hoort natuurlijk een kunstwerk van mozaïek bij. De kinderen hebben goed hun best gedaan.

Vacature

9 september 2021

Kijk snel bij vacatures.

Lekker lezen

8 juni 2021

Met dit lekkere weer is er niets zo leuk als met de hele klas lekker buiten lezen. Na het zoeken van een heerlijk plekje in de schaduw, heeft deze klas lekker in de frisse lucht gelezen.

Feestelijke Koningsdag

23 april 2021

Op vrijdag 23 april hebben we de verjaardag van onze koning vast gevierd. In alle klassen waren de kleuren van onze vlag goed te zien. Er zijn spelletjes gespeeld, quizzen gehouden en puzzels over het koningshuis opgelost. Het was een geslaagde dag.

Feest!

22 maart 2021

Op maandag 22 maart was er een beetje feest op school. Juf Aleida vierde dat ze al 40 jaar in het onderwijs werkt. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Leilindes snoeien

20 maart 2021

Zoals elk jaar, werden ook dit jaar de leilindes op de verschillende pleinen weer genoeid. Met behulp van ouders, leerlingen en collega's was dit klusje zo gedaan!

Groep 1E

15 maart 2021

Op maandag 15 maart mochten we starten met groep 1E. De groep begint klein, maar zal de komende tijd steeds groter worden. Af en toe 'lenen' we kinderen uit andere groepen, omdat het voor ieder kind fijn is om in een kleine groep te spelen.

Grote verkeersactie

8 maart 2021

Op dinsdag 8 maart is er rondom de school een grote verkeersactie gehouden. Met deze actie wilde de school de ouders weer herinneren aan de verkeersregels tijdens de schooltijden. Door verderop in de wijk te parkeren, voorkomen we ongelukken voor de school. Zorgt u er ook voor dat alle kinderen veilig van en naar school kunnen?!

We mogen weer gymmen!

5 maart 2021

Na twee weken school en een week vakantie, mochten we deze week ook weer lekker gaan gymmen. We mochten niet in de gymzaal gymmen, maar buiten gymmen met dit mooie lenteweer is ook leuk! Het veld was nogal modderig, dus zijn we verder gegaan op het schoolplein. Iedereen was erg blij om weer te mogen gymmen!

Overstap VO

19 februari 2021

Groep 8 is voor veel leerlingen een spannend, maar ook leuk jaar. Een musical opvoeren en op kamp, maar ook het uitzoeken van een nieuwe school. Voor de één is dit heel eenvoudig, de ander heeft er iets meer moeite mee. Op deze site vindt u een overzicht met informatie over de scholen bij u in de buurt.

Kerstfeest

15 december 2020

Vandaag werd in alle klassen het kerstfeest gevierd. Helaas mocht het feest niet zijn zoals andere jaren. Toch hebben we er een mooi feest van kunnen maken. In alle klassen stond de dag in het teken van kerst. De taal- en rekenlessen stonden ook in het teken van kerst. Ook werden er nog wat laatste kerstknutsels gemaakt. 's Middags was er in alle klassen een kerstviering. Er werd gezongen, gebeden en geluisterd naar een verhaal. In sommige klassen werd er door leerlingen ook nog een toneelstukje opgevoerd of muziek gespeeld.

Wij wensen u fijne dagen!

De school versieren

11 december 2020

Een week nadat Sinterklaas bij ons te gast was, is de school helemaal omgetoverd in de kerstsferen. De kerstbomen zijn versierd en in elke groep is er flink geknutseld en getekend om de klas mooi te versieren. In groep 4 is de kerstboom mooi versierd met hun eigen knutselwerkjes.

Sinterklaas

4 december 2020

Vandaag was Sinterklaas bij ons te gast. Samen met de pieten heeft hij een bezoek gebracht aan de onderbouw. De bovenbouw heeft suprises uitgepakt. Het was een gezellige en leuke ochtend.

Adoptiekinderen Emmaschool

9 oktober 2020

Zoals u misschien wel weet, ondersteunt de Emmaschool twee kinderen uit ontwikkelingslanden via Compassion. De leerlingenraad vond het een goed idee om deze kinderen regelmatig te laten weten dat wij aan ze denken. Daarom zal elke klas gedurende het jaar iets naar ze opsturen. Onze klassenvertegenwoordiger Sophie heeft deze creatieve opdracht bedacht, uitgelegd en uitgewerkt. Een vrolijke opdracht met een mooie boodschap!

De Emmaschool krijgt beoordeling 'goed'

29 september 2020

Op 29 september was het een spannende dag voor de Emmaschool. De onderwijsinspecteur kwam langs. Aan het einde van de dag gaf hij de beoordeling 'goed'. Dat betekent dat we uitsteken boven het gemiddelde.

Daar zijn we bij de Emmaschool uiteraard trots op.

Judoles in groep 5A

9 oktober 2020

Groep 5A boft maar: ze krijgen judoles van twee echte judoleraren. Het hoort bij een les RVV (Respect, Veiligheid en Vertrouwen). De kinderen leerden allerlei leuke trucjes en genoten.

Stripverhalen door de groepen 6 en 7

8 oktober 2020

De groepen 6 en 7 hebben stripverhalen gemaakt. Dat was erg moeilijk. Eerst moest er een werktekening weorden gemaakt. Daarna moest met behulp van een lichtbak de strip geïnkt worden.

Bekijk hier enkele resultaten.

Tekenen door groep 5B

8 oktober 2020

Aan de hand van de schilderijen van Chaim Soutine zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Ze proberen zoveel mogelijk groenen te verwerken in hun schilderijen. Dat is erg moeilijk, maar het lukt prima!

Voorlezen kinderboekenweek

5 oktober 2020

door Freek (groep 8B)

Groep acht ging de kleuters voorlezen. Eén kind uit groep acht leidde twee kleuters en zocht daarmee een plekje in de klas.  De kleuters zochten dan een boekje uit en dat werd dan door de kinderen uit groep acht voorgelezen.

”Ik vond het erg leuk.” 

Dat werd gezegd door een groot deel van de kleuters, maar ook de meeste kinderen uit groep acht vonden het leuk en ‘schattig’ om te doen. In enkele gevallen vonden de kleuters het ergens nog wel een beetje spannend, door zo’n groot kind voorgelezen worden, wat best te begrijpen is. Er werd erg goed voorgelezen. In een tempo dat goed te volgen is voor de kleuters en met soms even stoppen bij plaatjes.

Het was niet alleen leuk maar zo leren de kinderen uit groep acht ook hoe je verhalen kan vertellen, in dit geval door middel van een boek. De kleuters leren dat je niet alleen met plaatjes, maar ook met letters veel uit kan leggen.

Meer foto's

Opening Kinderboekenweek 2020

30 september 2020

De kleuters beleefden een spannende opening van de Kinderboekenweek. Het ging over ridders, maar er verscheen ook een heel oude vrouw, die een beetje op juf Maaike leek.

In de groepen 5 waren twee zonderlinge dames te gast die de mooiste boeken uit een tijdmachine wisten te halen.

Bekijk meer foto’s

Groepen 7 naar Maarn

30 september 2020

De leerlingen van de groepen 7 zijn vanmorgen vertrokken naar de werkweeklocatie te Maarn. Voor veel kinderen een spannende gebeurtenis.

We wensen de groepen 7 en hun leerkrachten een fijne werkweek toe.

Meester Henk van Drunen met pensioen

14 september 2020

Vandaag heeft Henk van Drunen afscheid genomen van de leerlingen van de Emmaschool. Hij gaat met een welverdiend pensioen en werd door verschillende groepen in het zonnetje gezet.

In groep 8B lieten de leerlingen hun interviewtechniek los op meester Van Drunen. Ze hadden een aantal pittige vragen voor hem bedacht.

We zullen meester Henk zeer gaan missen op onze school.

Meer foto’s

Groep 7A overleeft op onbewoond eiland

9 september 2020

De kinderen van groep 7A kregen de opdracht te overleven op het onbewoonde eiland 'De Wilgenhof'.

In de stromende regen zijn tenten ontworpen en gebouwd, waarna de avonturiers op zoek moesten naar hun eigen eten. Onder andere walnoten, hazelnoten en appels werden gevonden en genuttigd.

Op het zelfgestookte kampvuurtje is een grote pot thee gemaakt met geplukte kruiden. Het was een leerzame en fantastisch leuke ochtend.

Meer foto's

Striptekenen

3 september 2020

De groepen 6 en 7 gingen vandaag aan de slag met striptekenen in de les van de tekenmeester. De kinderen gingen professioneel aan het werk. Er stond een lichtbak in de klas, maar sommige leerlingen maakten gebruik van een heel slimme lichtbak: het raam. De strips worden trouwens erg mooi.

meer foto's

ontwerp en realisatie: Impuls