Kleur emma oranje

Nieuws

Het zomerfeest

24 juni 2024

Zomerfeest 2024 klein format


Maandag 24 juni vond ons jaarlijkse zomerfeest plaats. Op de drie pleinen stonden kraampjes en die werden gevuld met de heerlijkste hapjes. De hapjes waren zelf gemaakt door de ouders en kinderen van onze school. Door de wijk waren drie verschillende speurtochten uitgezet. Tijdens het lopen van de speurtochten konden er vragen beantwoord worden. De antwoorden werden ingeleverd en de winnaars hebben een heerlijke taart gewonnen. Ondertussen genoot iedereen van het heerlijke weer, de hapjes en de gezelligheid op de pleinen. Bedankt voor iedereen zijn bijdrage, gezelligheid en aanwezigheid. In het bijzonder aan de hulpouders, AC-leden en de werkgroep van het zomerfeest. Tot volgend jaar!

Afscheidskamp groep 8

21 juni 2024

Kamp groep 8

We gingen op kamp naar Zoetermeer, dat was 14 km fietsen. Onderweg hebben we twee keer gestopt voor een pauze en om wat te eten.

Dag 1 🙂
Toen we aankwamen op het kamp moesten we onze tent opzetten. Het was best moeilijk. Na de tenten gingen we onze luchtbedden opblazen en onze spullen in de tent stoppen. Daarna deden we een super leuk spel, namelijk het souvenir spel. Voor dat spel moesten we langs de juffen lopen op een goede volgorde en dan kregen we een souvenir, bijvoorbeeld scheerschuim en ketchup. Aan het eind van de middag gingen we naar het strandje. Het was heel koud. In de avond aten we PATAT. Heerlijk. Na het avond eten deden we een speurtocht door de wijk, daarna deden we een moord spel en daarna lekker slapen, knipoog.
Mies, groep 8B

Dag 2
We werden wakker en gingen ontbijten. We moesten ook meteen een lunch maken, want we gingen naar het klimbos. We moesten ongeveer een kwartiertje fietsen naar het klimbos. Wij (8b) begonnen in de klimhal. Ik zelf heb 1 muurtje helemaal omhoog geklommen. Ik vind dat best knap van mezelf, want ik heb hoogtevrees. Daarna gingen we in het klimbos klimmen. Ik en Elena begonnen op etage 1, daarna etage 2, toen etage 3 en tot slot nog een keer etage 3. Als avondeten aten we macaroni. In de avond hadden we een soort casino opgebouwd. Je mocht eigenlijk niet in groepjes, maar ik ging met Evi en Dide. Aan het einde gingen we kijken wie er had gewonnen. Onze groep heeft gewoon al het geld bij elkaar gelegd en daardoor heeft groep 8B gewonnen. In de avond hadden we nog een renspelletje. Je moest onder bekertjes cijfers zoeken en als je het cijfer had dan moest je de code onthouden. We streden tegen een ander team, maar we hadden helaas verloren. Daarna gingen we slapen.
Luka, groep 8B


Afscheidskamp groep 8 deel 2

21 juni 2024

20240611 093151 001

Dag 3
Ik werd best laat wakker, maar ik had wel lekker geslapen. We gingen ontbijten en daarna een lunch maken, want we gingen weer ergens naartoe. We hadden even om te spelen en toen moesten we onze fietsen pakken. We gingen naar het gamemuseum. We kwamen er aan en we gingen naar binnen. We kregen een stempel, want dat betekende dat we gratis naar binnen en naar buiten mochten. Ik heb heel veel games gespeeld. De leukste game vond ik het ping pong spelletje waar je balletjes in een soort van trechter probeerde te gooien en dan kreeg je punten.

Na het game museum mochten we spelen totdat we avond gingen eten. We gingen barbecueën, er stond een tafel met allemaal vlees dat we op de barbecue konden leggen en er waren ook broodjes en groenten om op een broodje hamburger te doen. Het was heel lekker.

We gingen na het eten crazy bingo spelen, het was bingo, maar dan moesten we als er een liedje opkwam steeds verwisselen van bingo kaart. Daarna gingen we film kijken, we keken naar een film over een superheld die Hancock heette, hij was eerst niet zo'n goede superheld, maar daarna werd hij wel een goede superheld. Het was een leuke film.
Bas, groep 8B

 Dag 4
In de ochtend na het ontbijt en corvee moesten we onze tenten afbreken, spullen inpakken en auto’s inladen.  Toen gingen we een spel doen. Er hingen overal op het terrein vragen met een nummer. Iedereen moest op volgorde de vragen beantwoorden en op een blaadje schrijven. Je moest eerst het terrein rondrennen en zoeken naar de vraag die aan de beurt was. Als je de vraag had gevonden moest je hem onthouden en terugrennen naar je maatje, de vraag bespreken en dan het antwoord opschrijven. Dan ging degene die net had gerend zitten en wachten op het maatje die aan het rennen is. Toen het spel klaar was gingen we onze fietsen pakken en gingen we op weg terug naar school.
Elena, groep 8B

Avondvierdaagse

7 juni 2024

Avondvierdaagse

Wat was het geweldig om vorige week zoveel enthousiaste kinderen samen met hun ouders de avondvierdaagse te zien lopen! Elke avond was een groot feest, vol plezier en gezelligheid. Het was fantastisch om de stralende gezichten van de kinderen te zien terwijl ze vol trots hun medailles in ontvangst namen.
We willen alle deelnemers, ouders en AC-leden hartelijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

Boekendozen in groep 6

22 mei 2024

Boekendoos

Lezen is belangrijk. Het vergroot de taalontwikkeling, de concentratie en fantasie. Bovendien krijg je door lezen kennis over de wereld om je heen en draagt het bij aan het vormen van een mening. Allemaal goede redenen om aandacht te schenken aan leesmotivatie zodat leerlingen met meer plezier gaan lezen. Er zijn verschillende inspirerende manieren om kinderen (opnieuw) te enthousiasmeren om boeken te gaan lezen en na te laten denken over boeken en verhalen. Eén van deze manieren is de zogeheten boekendoos.

In groep 6 hebben de kinderen een boekendoos gemaakt. Dit was wederom een groot succes. Afgelopen woensdag na schooltijd werden de boekendozen tentoongesteld in de klas. 

Sportdag

24 april 2024

Sportdag 2025

Afgelopen woensdag was het zover. De Koningsspelen-sport-en-spel-dag! Ondanks de kou en af en toe een bui was het een geslaagde ochtend. 

De peuters en groep 1 t/m 3 vierden de Koningsspelen op school. Van ouderwets ezeltje prik en spijkerpoepen tot bergbeklimmen en estafette! Het was een vrolijke, oranje ochtend. 

De groepen 4 t/m 8 vierden deze dag bij Hockey Club Rotterdam. De ochtend werd verdeeld in sport, spel en atletiekonderdelen. 

Wij willen alle hulpouders van harte bedanken voor hun inzet. Mede dankzij hen hebben de kinderen weer veel bewogen. Volgend jaar hopen we jullie weer te zien. Weer of geen weer, sport en spel is altijd fijn!

Voetbaltoernooi

17 april 2024

Schoolvoetbaltoernooi

Afgelopen woensdag 17 april heeft een aantal meiden van groep 8 de finale gespeeld van het schoolvoetbaltoernooi. Na een spannende wedstrijd eindigde het met penalty's. Tot grote vreugde wonnen de meiden en werden ze kampioen! Wat een toppers!

Pasen

27 maart 2024

Pasen 2024

Vorige week hebben wij Pasen met elkaar gevierd. Dit deden we door een viering in de klas en een heerlijk paasontbijt.

De leertuin

20 maart 2024

22 maart 3

De kinderen in de leertuin hadden een opdracht gekregen om een toernooi te organiseren. Afgelopen woensdag was het schaaktoernooi voor groep 7 en 8. Er vond ook een voetbaltoernooi plaats voor de groepen 5 en 6. De kinderen hebben zelf de inschrijvingen geregeld, het plan bedacht en de materialen verzorgd. Er werd binnen geschaakt en buiten op het plein gevoetbald. De deelnemers werden door klasgenoten en ouders aangemoedigd. Het was een geslaagde middag. 

Scholendienst

10 maart 2024

2 maart versie 2

Zondag 10 maart vond de scholendienst plaats in de Hillegondakerk. We kunnen terugkijken op een fijne dienst. Het hele scheppingsverhaal ontrolde zich letterlijk voor in de kerk met alle zelfgemaakte kunstwerken van de zeven dagen op een behangrol. Dank aan de kinderen die wilden lezen en hebben helpen vasthouden op het podium. Nu aan het begin van de lente zijn we ons altijd weer meer bewust van de schepping om ons heen. Laten we er zuinig op zijn en dankbaar van genieten.

Sinterklaas bezoekt school ondanks pech onderweg kopie

5 december 2023

Bakfiets in actie

In een zinderende aankomst op Kindcentrum Emma, heeft Sinterklaas gisteren met zijn gevolg de onderbouw bezocht, ondanks een aanvankelijke tegenvaller onderweg. De goedheiligman kreeg pech met zijn vertrouwde schimmel, maar gelukkig sprong de politiepiet in de bres.

Met een hartverwarmend gebaar leende een attente ouder een bakfiets uit, waarmee de politiepiet Sinterklaas ophaalde en veilig naar school bracht. Eenmaal op het schoolplein arriveerde de Sint met drie vrolijke pieten, die samen met hem de onderbouw bezochten.

De kinderen waren uitzonderlijk braaf en niemand hoefde mee in de zak naar Spanje. Het feestelijke bezoek verliep zonder enige wanklank, en de kinderen genoten volop van de Sinterklaassfeer.

Kindcentrum Emma staat bekend om zijn betrokkenheid en creativiteit, waarbij het welzijn van de kinderen voorop staat. Dit warme welkom voor Sinterklaas is een levendig voorbeeld van de gemeenschapsgeest die de school kenmerkt. 

Nieuw logo

01 juni 2023

EMMA LOGO Blok kindcentrum Emma.png

De start van het nieuwe schooljaar stond ook in het teken van onze nieuwe naam met logo. Voortaan heten wij Kindcentrum Emma. Hiermee geven wij uitdrukking aan het feit dat wij naast de Emmaschool ook een peuterspeelzaal en bso aanbieden. U kunt uw kind dus tegenwoordig ook buiten schooltijd laten opvangen. 

In het logo herkent u misschien het koninklijke element, de kroon. Een verwijzing naar koningin Emma. Daarnaast wilden wij met de drie poppetjes laten zien dat Kindcentrum Emma naast onderwijs ook een bso en peuterspeelzaal aanbiedt. Uiteraard staat het ook symbool voor de verbondenheid die wij op school nastreven. De oranje punt is een verwijzing naar ons oude logo, waarin de kleur oranje centraal stond. 

ontwerp en realisatie: Impuls