Kleur emma oranje

Nieuws

Boekendozen in groep 6

22 mei 2024

Boekendoos

Lezen is belangrijk. Het vergroot de taalontwikkeling, de concentratie en fantasie. Bovendien krijg je door lezen kennis over de wereld om je heen en draagt het bij aan het vormen van een mening. Allemaal goede redenen om aandacht te schenken aan leesmotivatie zodat leerlingen met meer plezier gaan lezen. Er zijn verschillende inspirerende manieren om kinderen (opnieuw) te enthousiasmeren om boeken te gaan lezen en na te laten denken over boeken en verhalen. Eén van deze manieren is de zogeheten boekendoos.

In groep 6 hebben de kinderen een boekendoos gemaakt. Dit was wederom een groot succes. Afgelopen woensdag na schooltijd werden de boekendozen tentoongesteld in de klas. 

Sportdag

24 april 2024

Sportdag 2025

Afgelopen woensdag was het zover. De Koningsspelen-sport-en-spel-dag! Ondanks de kou en af en toe een bui was het een geslaagde ochtend. 

De peuters en groep 1 t/m 3 vierden de Koningsspelen op school. Van ouderwets ezeltje prik en spijkerpoepen tot bergbeklimmen en estafette! Het was een vrolijke, oranje ochtend. 

De groepen 4 t/m 8 vierden deze dag bij Hockey Club Rotterdam. De ochtend werd verdeeld in sport, spel en atletiekonderdelen. 

Wij willen alle hulpouders van harte bedanken voor hun inzet. Mede dankzij hen hebben de kinderen weer veel bewogen. Volgend jaar hopen we jullie weer te zien. Weer of geen weer, sport en spel is altijd fijn!

Voetbaltoernooi

17 april 2024

Schoolvoetbaltoernooi

Afgelopen woensdag 17 april heeft een aantal meiden van groep 8 de finale gespeeld van het schoolvoetbaltoernooi. Na een spannende wedstrijd eindigde het met penalty's. Tot grote vreugde wonnen de meiden en werden ze kampioen! Wat een toppers!

Pasen

27 maart 2024

Pasen 2024

Vorige week hebben wij Pasen met elkaar gevierd. Dit deden we door een viering in de klas en een heerlijk paasontbijt.

De leertuin

20 maart 2024

22 maart 3

De kinderen in de leertuin hadden een opdracht gekregen om een toernooi te organiseren. Afgelopen woensdag was het schaaktoernooi voor groep 7 en 8. Er vond ook een voetbaltoernooi plaats voor de groepen 5 en 6. De kinderen hebben zelf de inschrijvingen geregeld, het plan bedacht en de materialen verzorgd. Er werd binnen geschaakt en buiten op het plein gevoetbald. De deelnemers werden door klasgenoten en ouders aangemoedigd. Het was een geslaagde middag. 

Scholendienst

10 maart 2024

2 maart versie 2

Zondag 10 maart vond de scholendienst plaats in de Hillegondakerk. We kunnen terugkijken op een fijne dienst. Het hele scheppingsverhaal ontrolde zich letterlijk voor in de kerk met alle zelfgemaakte kunstwerken van de zeven dagen op een behangrol. Dank aan de kinderen die wilden lezen en hebben helpen vasthouden op het podium. Nu aan het begin van de lente zijn we ons altijd weer meer bewust van de schepping om ons heen. Laten we er zuinig op zijn en dankbaar van genieten.

Sinterklaas bezoekt school ondanks pech onderweg kopie

5 december 2023

Bakfiets in actie

In een zinderende aankomst op Kindcentrum Emma, heeft Sinterklaas gisteren met zijn gevolg de onderbouw bezocht, ondanks een aanvankelijke tegenvaller onderweg. De goedheiligman kreeg pech met zijn vertrouwde schimmel, maar gelukkig sprong de politiepiet in de bres.

Met een hartverwarmend gebaar leende een attente ouder een bakfiets uit, waarmee de politiepiet Sinterklaas ophaalde en veilig naar school bracht. Eenmaal op het schoolplein arriveerde de Sint met drie vrolijke pieten, die samen met hem de onderbouw bezochten.

De kinderen waren uitzonderlijk braaf en niemand hoefde mee in de zak naar Spanje. Het feestelijke bezoek verliep zonder enige wanklank, en de kinderen genoten volop van de Sinterklaassfeer.

Kindcentrum Emma staat bekend om zijn betrokkenheid en creativiteit, waarbij het welzijn van de kinderen voorop staat. Dit warme welkom voor Sinterklaas is een levendig voorbeeld van de gemeenschapsgeest die de school kenmerkt. 

Nieuw logo

01 juni 2023

EMMA LOGO Blok kindcentrum Emma.png

De start van het nieuwe schooljaar stond ook in het teken van onze nieuwe naam met logo. Voortaan heten wij Kindcentrum Emma. Hiermee geven wij uitdrukking aan het feit dat wij naast de Emmaschool ook een peuterspeelzaal en bso aanbieden. U kunt uw kind dus tegenwoordig ook buiten schooltijd laten opvangen. 

In het logo herkent u misschien het koninklijke element, de kroon. Een verwijzing naar koningin Emma. Daarnaast wilden wij met de drie poppetjes laten zien dat Kindcentrum Emma naast onderwijs ook een bso en peuterspeelzaal aanbiedt. Uiteraard staat het ook symbool voor de verbondenheid die wij op school nastreven. De oranje punt is een verwijzing naar ons oude logo, waarin de kleur oranje centraal stond. 

ontwerp en realisatie: Impuls